Česká čočka (4 porce)

13. února 2008 v 19:37 | Marcela |  zeleninová jídla

Česká čočka (4 porce)

250 g čočky
1 bobkový list
lžíce octa, sůl
1 cibule
lžíce oleje
Čočku přebereme a necháme namočenou 2-4 hodiny. V téže vodě ji bez soli necháme vařit ½ až 1 hodinu. Do čočky dáme jeden bobkový list a přilijeme lžíci octa. Oloupanou cibuli nakrájíme na kroužky a osmažíme na oleji. Před podáním čočku osolíme a posypeme osmaženou cibulí. K čočce je vhodné podávat uzené maso, teplou uzeninu nebo sázené vejce.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

   e-mail: marcipoppy@email.cz
-
-