Pstruh po Savojsku (4 porce)

23. února 2008 v 12:54 | Marcela |  ryby

Pstruh po Savojsku (4 porce)

4 pstruzi
sůl, mletý pepř
hladká mouka
350 g másla
1 lžíce oleje
500 g žampiónů
1 lžíce petrželky
3 lžíce strouhanky
50 g cibule
Vykuchané a očištěné pstruhy osušíme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme na 150g másla na mírném ohni. 50g másla a oleje rozehřejeme, přidáme na plátky nakrájené žampióny, sůl, pepř, sekanou petrželku a podusíme. Podušené houby dáme na dno máslem vymazaného pekáče a na ně položíme upečené pstruhy. Vše posypeme strouhankou, pokapeme máslem, ve kterém se pekli pstruzi a zapečeme. Mezi tím si připravíme omáčku. Rozehřejeme 100g másla, přidáme nakrájená tenká kolečka cibule a osmahneme do zlatova, prolisujeme a podáváme se zapečenými pstruhy.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

   e-mail: marcipoppy@email.cz
-
-