Růžičková kapusta se šunkou a sýrovou omáčkou (4-6 porcí)

13. února 2008 v 19:37 | Marcela |  zeleninová jídla

Růžičková kapusta se šunkou a sýrovou omáčkou (4-6 porcí)

1 kg růžičkové kapusty
0,1 l sladké smetany
1 lžíce hladké mouky
citrónová šťáva
200 g šunky
2 lžíce másla
150 g sýra
Očištěné růžičky kapusty vložíme do osolené vody a necháme ½ hodiny odstát. Potom dobře propláchneme a nasypeme do vařící osolené a opepřené vody a vaříme do poloměkka. Smetnu rozšleháme s moukou, nalijeme na kapustu a povaříme, až je kapusta měkká. Měkkou kapustu vyjmeme a omáčku ochutíme citrónovou šťávou. Kapustu rozdělíme na talíře, zalijeme omáčkou a posypeme kostičkami na másle osmahnuté šunky a strouhaným sýrem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Mneneznas | Web | 1. září 2011 v 19:10 | Reagovat

dobrůtka

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

   e-mail: marcipoppy@email.cz
-
-