Rýžový nákyp (4 porce)

13. února 2008 v 19:17 | Marcela |  sladká jídla

Rýžový nákyp (4 porce)

250 g rýže
1 l mléka
špetka soli
100 g másla
100 g pískového cukru
2 vejce
máslo na vymaštění nákypové formy
strouhanku na vysypání formy
250 g ovoce
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
Mléko osolíme a uvaříme v něm rýži doměkka. Dáme vychladnout. Máslo, žloutky a cukr utřeme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Pěnu i sníh opatrně vmícháme do vychladlé rýže společně s omytým a osušeným ovocem (třešně, jablka, meruňky atd.). Máslem vymastíme nákypovou formu, vysypeme ji strouhankou a rýži do ní opatrně přendáme. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut. Hotový rýžový nákyp posypeme moučkovým cukrem, který smícháme s balíčkem vanilkového cukru.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

   e-mail: marcipoppy@email.cz
-
-