Smažený květák (4-6 porcí)

13. února 2008 v 19:36 | Marcela |  zeleninová jídla

Smažený květák (4-6 porcí)

1-2 květáky
2 vejce
3 lžíce hladké mouky
strouhanka na obalení
tuk na smažení
1 lžíce octa
trochu mléka, sůl
Hrnec osolené vody uvedeme do varu a vložíme květák, který vaříme odkrytý zcela krátce. Scedíme a po vychladnutí rozebereme na jednotlivé růžičky. Na hlubokém talíři připravíme z vajec, mouky a mléka řídké těstíčko. Růžičky květáku osolíme, máčíme v těstíčku a obalujeme ve strouhance. Na pánvi rozpustíme tuk a růžičky květáku při středním žáru po všech stranách osmažíme. Podáváme s brambory a tatarskou omáčkou.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

   e-mail: marcipoppy@email.cz
-
-