Smetanové řízky (4 porce)

13. února 2008 v 19:11 | Marcela |  masitá jídla

Smetanové řízky (4 porce)

4 vepřové řízky
200 g žampiónů
50 g lišek
1 kysanou smetanu
4 lžíce oleje
1 lžíce rajského protlaku
1 lžíce polévkového koření
mletý pepř, sůl a citrónovou šťávu
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Na rozehřátém oleji je po obou stranách rychle upečeme. Přendáme do nahřátého kastrolu a část tuku slijeme a přidáme nakrájené houby a zalijeme vodou s polévkovým kořením. Houby ve vývaru dusíme doměkka. Zbylý vývar zaprášíme moukou, zasmahneme a podlijeme smetanou. Přidáme protlak, krátce povaříme a omáčku dochutíme citrónovou šťávou. V hotové omáčce prohřejeme řízky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

   e-mail: marcipoppy@email.cz
-
-