Žemlovka (4-6 porcí)

13. února 2008 v 19:19 | Marcela |  sladká jídla

Žemlovka (4-6 porcí)

1 veka (toastový chléb)
1 l mléka
1 vanilkový cukr
1 skořicový cukr
2 měkké tvarohy
4 vejce
1 kg jablek
50 g másla
100 g cukru
100 g rozinek
100 g drcených vlašských ořechů
0,1 l rumu
sníh:
3 bílky, 150 g cukru
V oslazeném mléce navlhčíme plátky veky a klademe do máslem vymazaného pekáče. Rozšlehaný tvaroh s vanilkovým cukrem d dvěma vejci rozetřeme na veku. Oloupaná a nastrouhaná jablka klademe na tvaroh, posypeme vanilkovým cukrem, rozinkami namočenými v rumu a vlašskými ořechy. Na tuto vrstvu znovu rozložíme plátky veky namočené v mléce. Zalijeme zbytkem mléka, ve kterém jsme rozšlehali dvě vejce. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 30 minut. Poté vyjmeme a celou směs pokryjeme ušlehaným sněhem. Znovu vrátíme do trouby a necháme povrch zezlátnout.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

   e-mail: marcipoppy@email.cz
-
-