Jogurtový závin

21. května 2008 v 18:53 | Marcela

Jogurtový závin

350 g polohrubé mouky
1 žloutek
150 g másla
špetka soli
1 ½ kelímku bílého jogurtu
strouhaná jablka
skořicový cukr
0,1 l mléka na potření
moučkový cukr na posypání
Z mouky, žloutku, nastrouhaného másla, soli a jogurtu vypracujeme vláčné těsto, které necháme ½ hod. odpočinout v lednici. Vychlazené těsto rozpůlíme a vyválíme pláty, které plníme jablky, posypeme skořicovým cukrem,/můžeme přidat rozinky či ořechy/, zavineme a pečeme v rozehřáté troubě na 200'C dorůžova. Po vyndání potřeme závin mlékem a před podáváním pocukrujeme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

   e-mail: marcipoppy@email.cz
-
-