Hovězí maso podle Stroganova

20. ledna 2011 v 12:19 | Marcela |  masitá jídla
600 g
hovězí svíčkové nebo roštěnce
40 gmásla
3 středně velké cibule
1 ½ dl smetany
5 lžic rajčatového protlaku
25 ghladké mouky
pepř, sůl

Odblaněné maso nakrájíme pře vlákno na 2cm silné plátky, naklepeme a nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a prudce opečeme na rozehřátém másle. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a povaříme. Za stálého míchání přidáme rajčatový protlak a smetanu a ihned odstavíme. Hovězí maso podle Stroganova je vlastně minutka. Nemáme-li maso ze svíčkové, musíme maso po opečení podlít vodou a dusit doměkka, než přidáme cibuli a ostatní přísady. Podáváme s bramborovými hranolky.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

   e-mail: marcipoppy@email.cz
-
-