Hovězí maso s koprovou omáčkou

20. ledna 2011 v 12:15 | Marcela
600 ghovězího masa bez kostí
½ cibule, sůl
Na omáčku: 50g másla
50 ghladké mouky, sůl
1l vývaru
1 lžíce nadrobno nakrájeného kopru
1 žloutek
1/8 l sladké nebo kyselé smetany
ocet (citrónové šťávy)
moučkový cukr

Maso opláchneme, vložíme do 1 ½ l vařící vody, přidáme oloupanou cibuli a sůl. Při vaření maso občas obrátíme. Vaříme doměkka asi 2 hodiny, tak aby se nerozpadávalo. V tlakovém hrnci vaříme 30 až 50 minut. Mezitím rozehřejeme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání umícháme světlou jíšku. Postupně přiléváme studený vývar a neustále mícháme, aby nevznikaly žmolky. Do řádně smíchané jíšky přilijeme zbytek vývaru a vaříme za stálého míchání na mírném ohni 20 minut. Opraný kopr nakrájíme nadrobno a vložíme do omáčky, osolíme a ochutíme cukrem, octem nebo citrónovou šťávou. V ½ l smetany rozšleháme žloutek, vlijeme do omáčky a už nevaříme. Vařené maso nakrájíme přes vlákno na porce. Podáváme s houskovým knedlíkem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

   e-mail: marcipoppy@email.cz
-
-