Bramboráky

5. února 2011 v 10:39 | Marcela |  rychlovky


Bramboráky (4-6 porcí)

6 velkých brambor
½ hrnku mléka
1 vejce
sůl, mletý pepř
1 lžíce majoránky
5 stroužků česneku
1 hrnek hladké mouky
olej na smažení

Brambory oškrábeme, omyjeme, najemno nastrouháme. Zalijeme
mlékem, přidáme utřený česnek a ostatní suroviny. Těsto dobře promícháme a
lijeme na rozpálený olej. Pozvolna smažíme po obou stranách dorůžova. Hotové
bramboráky klademe na papírové ubrousky, aby odsály olej.


 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 fifty-one | Web | 5. února 2011 v 10:42 | Reagovat

Taky je dělám, jen toho česneku dávám víc, my ho milujeme.

2 Mišule | E-mail | Web | 1. února 2017 v 14:38 | Reagovat

Taky máme rádi bramboráky, dobré je do těsta přidat na kostičky pokrájenou slaninu a kyselé zelí :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

   e-mail: marcipoppy@email.cz
-
-