Cizrnová polévka

31. července 2014 v 15:43 | Marcela |  polévky
1 plechovka cizrny
1 plechovka rajčat
1 cibule
1 stroužek česneku
3 stonky řapíkatého celeru
římský kmín, sůl, pepř, bylinky
olivový olej
zakysaná smetana
.
Na olivovém oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme očištěný a nakrájený řapíkatý celer a půl lžičky nadrceného římského kmínu. Dusíme 5 min, pak přidáme rajčata, cizrnu, sůl, pepř, zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou a vaříme 10 min. Nemusíme zahušťovat, stačí lehce rozmixovat ponorným mixérem, ale ne do hladka. Polévku nalijeme do misek, přidáme zakysanou smetanou a ozdobíme snítky máty nebo bazalky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Marina | Web | 27. března 2017 v 20:48 | Reagovat

Jsou-li potravinářské fotky? Chtěl bych vidět výsledek.

2 Pája | Web | 16. února 2018 v 9:44 | Reagovat

Dobrý receptík Marcel :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

   e-mail: marcipoppy@email.cz
-
-